Rento elämäntapa ympäri vuoden

Rento elämäntapa ympäri vuoden

Minustako karavaanariksi?

Totta kai, mikäli vain haluat mahdollisuuden nauttia vapaudesta ja kodinomaisesta retkeilystä rennosti pyörien päällä kaikkina vuodenaikoina.

Matkailuautoilu on mitä sopivin vaihtoehto nauttia verkkaisesta yhdessä olosta, leppoisasta kulkemisesta ja majoittumisen helppoudesta vuoden ympäri niin retkeileville perheille kuin aikuisten kesken rennosta vapaa-ajasta nauttiville. Se mahdollistaa elämyksellisen, luonnonläheisen ja kodinomaisen majoittumisen niin kaupungissa tapahtumien ytimessä, hiihtokeskuksessa hiihtolatujen ja laskettelurinteiden kupeessa kuin maaseudun rauhassa luonnon äärellä tai harrastepisteiden viereen.  

Pyörillä liikkuva kodinomaisesti varusteltu hotellihuone suurine tavaratiloineen kulkee koko ajan mukana, minne sitten matkaseurue haluaakin suunnata. Kaikista nykyaikaisista automalleista löytyvät samat toiminnallisuudet kuten kotonakin: wc-suihkutila, keittiöosa, ruokailutila, makuutilat eri sänkyvariaatioilla ja runsaasti kaappitilaa - kaikki vain hieman kompaktimmassa tilassa. Lisäksi jokaisessa autossa on ulkopuolelta avattava säilytystila mm. harrastustarvikkeiden kuten suksien ja lasten talviriehavälineiden, kilpa- ja lasten pyörien, sukelluslaitteiden ja golftarvikkeiden kuljettamiseen. Matkailuautojen takaosa varustetaan usein myös pyörätelineellä, jossa kulkee kätevästi kahden aktiivisen aikuisen maastopyörät.  

Karavaanari ei tarvitse olla oman auton tai vaunun omistaja, sillä nykyisin tilavia asuntoautoja ja pienempiä pakettiauton kokoisia retkeilyautoja on todella vaivatonta vuokrata sähköisten tilauskanavien ansiosta.  Tarjolla on runsaasti eri kokoisia autoja erilaisine varusteluvaihtoehtoineen aina kahden hengen pakettiautoista viiden hengen perheautoihin. Vuokraus onnistuu helposti niin yksittäiselle päiväretkelle ja viikonlopun viettoon kuin lomaviikoksi tai usean kuukauden kiertomatkalle. Pidemmän sapattivapaan ajaksi liikkuvan kodin vaihtoehtoja miettiessä kannattaa kuitenkin harkita oman auton ostoa niin kokonaiskustannusten kuin käytännön huoltotoimintojen ja vastuuasioiden osalta.  

Sopivan vuokra-auton ja mahdollisten lisäpalvelujen valinta luo parhaimmat puitteet yksilöllisten lomaodotusten toteuttamiseksi.

Leppoisaa ajamista ja majoittumista

Kaikki Touring Carsin vuokrattavista retkeily- ja matkailuautoista kuuluvat B-ajokorttiluvan piiriin (auton paino jää alle 3500 kg). Näin ollen voimassa olevalla henkilöautokortilla voi ajaa jopa 5 hengen perheautoa.  Lisäksi vuokraamiseen ei yleensä vaadita tiettyä ajokokemusmäärää. Vuokrattaessa matkailuautoa muualta Euroopasta, on kuitenkin hyvä varmistaa nämä rajoitukset vuokraamokohtaisesti. Esimerkiksi Norjassa ja Islannissa on paikoin jouduttua rajoittamaan ajajaryhmää vahinkojen ennaltaehkäisemiseksi haastavien ja nopeasti muuttuvien sää- ja tieolosuhteiden vuoksi.

Asuntoautoilu mahdollistaa maksimaalisen vapauden tunteen mennä, majoittua, ruokailla ja elää omien aikataulujen ja toiveiden puitteissa, ilman tarvetta kaikkien oheispalvelujen saatavuuteen 24/7. Erityisesti Pohjoismaissa majoittuminen on helppoa vuoden ympäri. Nykyisin on runsaasti tarjolla mobiilisovelluksia tai selaimen kautta toimivia palveluja, jotka auttavat löytämään avoinna olevat täyden palvelun leirintäalueet ja hiihtokeskusten kyljessä vuoden ympäri palvelevat caravan-alueet tai vain infrapalvelut sisältävät matkaparkit sekä toisten matkailijoiden vinkkaamana lähimmät, käytännölliset lisäparkit (’puskaparkit) oman ajoreitin varrelta. Jopa Google Maps antaa runsaasti vaihtoehtoja missä voi yöpyä tilapäisesti.  

Erityisesti majoittautuessa luonnon äärellä, on kuitenkin hyvä muistaa omat toimet kestävän matkailun nimissä.  Vastuullinen karavaanari ei jätä itsestään muuta jälkeä kuin auton renkaiden painaumat hiekkatiellä.

Asuntoautoissa käytetään asuntovaunujen tavoin nestekaasua ruuanlaittoon ja tilojen lämmittämiseen.  Lisäksi jääkaappi viilentyy kaasulla, kun majoittaudutaan ilman kytkentää sähköverkkovirtaan. Auton akkuvaraustilannetta onkin hyvä seurata ja varmistaa kaasupullojen riittävyys erityisesti yövyttäessä puskaparkeissa viileillä keleillä.  

Auton toiminnallisuuksia tai ajamista ei kannata turhaa pelätä ennakkoon. Kaikki autoiluun liittyvät toiminnot käydään huolellisesti läpi vuokra-autoa noudettaessa. Lisäksi Touring Carsin henkilökunta on tavoitettavissa 24/7 mahdollisten teknisten epäselvyyksien ilmaantuessa loman aikana.  

Kodinomaisista toiminnoista nauttivat automatkailijat tarvitsevat kuitenkin säännöllisesti infrapalveluja. Saniteettipalvelut (kasettivessan ja harmaan käyttöveden tyhjennyspisteet) sekä puhtaan veden ottopisteet löytyvät nykyisin leirintäalueiden lisäksi usein myös matkaparkeista ja huoltoasemilta. Kaasupullot saa vaihdettua huolto- ja vapaa-ajan tarvikeliikkeiden lisäksi helposti myös kauppojen pihoissa sijaitsevista kaasupulloautomaateista, mikäli ei tilaa vaihtopulloja vuokraamolta suoraan. Palvelujen saatavuus reittisi varrelta on helposti tarkastettavissa hakupalvelujen ja digitaalisten palvelusovellusten ansiosta.  

Matkailuautolomailu ja karaavanarielämä on kodinomaista retkeilyä pyörien päällä. Tilat ovat kompaktimmat, eläminen hieman yksinkertaisempaa, mutta vapaus on lähes rajatonta.  Tämä rento elämäntapa ei vaadi aiempaa kokemusta eikä sitä ole rajattu tietyn ikäisille tai sosioekonomitaustaa edustaville kansalaisille. 

Tämä matalan kynnyksen vapaa-ajan viettomahdollisuus on mahdollista ihan jokaiselle – kiitokset monille vuokrauspalveluille ja automyynnin rahoitusratkaisuille.  

Aloita karavaanarielämykset kanssamme:

Vuokraa matkailu- tai retkeilyauto joulupäivien 'sukulaisreissulle', talvilomalle, pääsiäiseksi tai kesän elämysmatkalle. 

Autovuokraus

HAAVEENA OMA AUTO? Tutustu ihmeessä ketjumme retkeily- ja matkailuautotarjontaan: 

Automyynti

Olemme tavattavissa tammikuussa Matka-messuilla 19.-21.1.2024. Tervetuloa fiilistelemään rentoa elämäntapaa ja matkustusmuotoa osastollemme 6p50!

LIPPUETU MATKA 2024 -MESSUILLE?  

 Tilaa TC eNews

**

 

Back to blog